Ihonhoidon kompastuskivet

Ihonhoidon kompastuskivet

 On enemmän kuin sallittua kokeilla uusia menetelmiä- tai tuotteita ihonhoidossa, mutta usein sitä oppii tekemänsä virheet kantapään kautta.

Varsinkin kasvojen iho on muutenkin koetuksella esimerkiksi vaihtelevien sääolosuhteiden vuoksi.

Listasimme alle muutamia menetelmiä ja vinkkejä, mitä kannattaa välttää ja kuinka vaihtoehtoisesti toimia.

Muistathan, että jokaisen oma ihotyyppi on erilainen, sekä joidenkin iho on enemmän tai vähemmän reaktiivisempi. 

 1. Tuore sitruuna kasvoille

Sitruuna sellaisenaan on hyvin hapokas kasvojen herkälle iholle, ja saattaa aiheuttaa ihon kuivumista, voimakasta kirvelyä, ihon ärtyneisyyttä sekä pahimmillaan vahingoittaa ihon pintakerrosta tai polttaa ihoa. Varsinkin jos iho on herkkä, kannattaa sitruunaa mielummin hyödyntää sisäiseen käyttöön ulkoisen sijaan, esimerkiksi juomalla puristettua sitruunan mehua veden seassa. Näin vitamiineista- ja antioksidanteista on sinulle ja ihollesi enemmän hyötyä.

Sitruunaa sisältäviä kosmeettisia tuotteita on turvallista käyttää, sillä optimaaliset määrät sitruunahappoa sekä vitamiineja on annosteltu tuotteisiin oikeissa suhteissa.

 2. Liian rakeiset ihonhoitotuotteet

Esimerkiksi jotkut ihonpuhdistus- tai kuorinta-aineet ovat kasvojen iholle jopa liian rakeisia koostumukseltaan. Rakeet raapivat ihoa sekä aiheuttavat mikroskooppisia naarmuja, jolloin ihosta tulee samea, kuiva ja mattainen. Iho voi myös tästä ärsyyntyä sekä kirvellä. Ihoa kuorivia tuotteita ei myöskään suositella päivittäiseen käyttöön! Vältä päivittäiseen ihonpuhdistukseen tarkoitettavia rakeisia pesutuotteita.

Ihomme muistaa jokaisen siihen kohdistuneen vahingon. Vahingot ovat peruuttamattomia, mutta hellävaraisemmilla toimenpiteillä sekä oikeilla tuotteilla sitä pystytään suojelemaan. 

 3. Puutteellinen puhdistus 

Käyttäessä vesi- tai öljypohjaisia kosmetiikkatuotteita, kannattaa kiinnittää huomiota niiden vaatimiin puhdistustuotteisiin ja -tapoihin.

Öljypohjaiset kosmetiikkavalmisteet poistetaan iholta käyttämällä öljypohjaisia puhdistustuotteita, ja vesipohjaiset kosmetiikkavalmisteet vesipohjaisella puhdistustuotteella. 

Mikäli käytät molempia kosmetiikkavalmisteita samanaikaisesti, on suositeltavaa tehdä ihon kaksoispuhdistus pesemällä iho öljy- sekä vesipohjaisilla puhdistustuotteilla. Näin iholle ei kerry kosmetiikkatuotteiden jäämistä aiheutuvia epäpuhtauksia ihohuokosiin. Iholle saattaa myös muodostua mikroskooppisia pintaryppyjä, kun ihohuokoset täyttyvät ja venyvät venymistään.

On hyvä muistaa ihoa suojaavat kosteuttavat hoitotuotteet kaksoispuhdistuksen jälkeen. 

 4. Ihoa stressaava puhdistus

Jotkut suosivat kasvojen puhdistuksessa kasvoille tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä, esimerkiksi kosmetiikan poistamiseen. Kuitenkin, kasvojen tarpeeton ja kova pyyhkiminen kosteuspyyhkeillä venyttää ihoa, ja saattaa aiheuttaa myös edellä mainittuja mikroskooppisia naarmuja. Tämä vaurioittaa, ja kuluttaa kasvojen ihoa.

Tämän sijaan, puhdista iho hellävaraisesti oikeilla-, sinulle sopivilla tuotteilla veden kanssa. Vältä silti ihon venyttämistä ja kovakouraista hankaamista, jotta iholle ei synny juonteita.

 5. Tuotteiden huolimaton levitystapa

Kuten kasvojoogassa- ja kasvoharjoitteissa painotetaan suorittamaan ylöspäin suuntautuvia, helliä liikkeitä ja sivelyitä, sama pätee tuotteiden levitykseenkin.

Levitä kasvoille tarkoitetut tuotteet kuten esimerkiksi voiteet, öljyt sun muut ylöspäin suuntautuvilla, hennoilla liikkeillä sekä otteilla. Vältä kovaa painamista, ja varsinkin silmiä ympäröiviltä alueilta. 

 6. Vanhentuneet kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteet

Tuotteisiin on merkitty avaamisen jälkeinen käyttöaika. Vanhentuneet tuotteet menettävät tehoaan, altistavat bakteerien kasvulle sekä saattavat aiheuttaa joillekkin ihoreaktioita. Vanhentuneen tuotteen saattaa myös tunnistaa tympeästä hajusta. 

Tunnistat käyttöajan merkinnän pienestä purnukan kuvasta, jonka päällä on numero. Numero kuvastaa kuukausimäärää. 

7. Ihonhoito pelkästään ulkoisesti

Vaikka ihonhoitorutiinisi hipoisi huippuaan, kaikista vaikuttavimmat asiat tapahtuvat kuitenkin sisältäpäin. Elimistön jokainen solu tarvitsee riittävästi vettä- ja ravintoaineita toimiakseen. Kun kehon nestetasapaino on balanssissa, iho on kuulas ja kimmoisa. Kuiva iho altistuu helpommin juonteille, rypyille ja näppylöille.

Juo siis riittävästi vettä, suosi ravitsevia ravinnonlähteitä, ja vältä liiallista sokeria, suolaa sekä rasvaa. Tarpeettomat määrät kuivattavat elimistöä, ja saattavat aiheuttaa iho-ongelmia.

Näillä vinkeillä on hyvä laittaa kasvot kesäkuntoon, aurinkovoidetta unohtamatta!

Muista myös säännöllinen Lipper-treeni, jotta kasvot ja iho sädehtivät!

Mukavaa kesää!

 

Copyright © 2021 Lipper Europe Oy, All rights reserved.

Lue lisää

Päätä särkee, purentalihakset jännittyneinä ja hartiat jumissa? Lue tästä helposti muistettava ylävartalon joogavenyttely:

Päätä särkee, purentalihakset jännittyneinä ja hartiat jumissa? Lue tästä helposti muistettava ylävartalon joogavenyttely:

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

Lipperin syntytarina

Lipperin syntytarina