Lipperin syntytarina

Lipperin syntytarina

Lipper Facelifterin kehitysprosessi oli pitkä mutta ennen kaikkea odotusten arvoinen. Mutta olet varmasti joskus miettinyt, että mistä ja miten tämä kaikki työ- sekä mielenkiinnon palo sai alkunsa. 

Lipperin keksijä Melis kertoo teille nyt Lipperin koskettavan- sekä mielenkiintoisen syntytarinan aina nykyhetkeen saakka.

Matkustetaan ajassa taaksepäin

''Kun joku kertoo kärsivänsä ulkonäköpaineista, tunnen vihlaisun sydämessäni. Minulla oli aikoinaan lapsesta nuoruuteen asti hyvin vaikeita aikoja hyväksyä itseni, sillä media- ja ympäristö aivopesivät lapsen mieltä mukautumaan kiiltokuvamaiseen muottiin. Kauneus ja estetiikka kiehtoi minua sen kaikissa muodoissa, mutta valitettavasti näiden toimialojen globaalit hallitsijat vaivihkaa määrittelivät mieleeni tämän mainitsemani muotin, johon minun oli mahduttava.

Kuvittelin että onnellisuuteni vaaliminen- tai kokeminen oli tietynlaisesta ulkonäöstä kiinni, jonka myötä tämä ajoi minut hiljalleen katkeruuden ja masennuksen polulle. Sisälläni velloi myrskyten musta aukko, joka imi aitoa kallisarvoista hyvinvointiani minusta mukaansa.

Vääristynyt minäkuvani vakuutteli minut haaveilemaan jopa erilaisista kauneusleikkauksista niin varhain, ja samalla silti vielä ajattelin etteivät edes leikkaukset minua voisi auttaa.''

Aika kului omalla painollaan, ja minusta varttui nuori aikuinen. 

''Olin onnistunut perustamaan ihka ensimmäisen yritykseni; olin ikäisekseni menestynyt luomalla urallani sekä taloudellisesti varakas. Päätin siis toteuttaa unelmani ostaen ihailemani huippuluokan auton, vuokraten upean asunnon, aloittaen aktiivisen fitnessurheilun sekä aloin ottamaan pistoshoitoja jo hyvin varhain.

Olin täysin varma että tällä hetkellä minulla on aivan kaikki, kaikki millä voisin todella voida hyvin, mutta todellisuudessa olin henkisesti edelleen rikkonainen. En ollut vieläkään saavuttanut aitoa onnellisuuden tunnetta, ja syvällä sisimmässäni tiesin että minulla on vielä paljon työstettävää.

Minulla oli tietty mielikuva miltä todella halusin näyttää. Halusin että peilistä katsoo onnellinen ja kaunis nainen, mutta en tiennyt vieläkään mitä se vaatisi. Luulin edelleen että vähintäänkin minun pitäisi laihtua lisää, ottaa enemmän pistoshoitoja ja jopa ehkä vakavammin harkita kirurgin penkkiä.

''- Kyllä minä vielä saavutan sen kauneuden, ja vasta sitten olen onnellinen''  - toitotin mielessäni.

Elin vaarallisen vääristyneessä todellisuudessa monien muiden tavoin, ja se todellisuus oli tietämättömyys. En osannut edelleenkään olla ylpeä ja onnellinen kaikesta mitä olin jo aivan itse saavuttanut, ja jatkoin itseni henkistä piiskaamista.''

Käänteentekevä minä -matka

''Tuli vuosi 2015. Olin tuolloin ulkomailla lomailemassa vähän pidemmän aikaa antoisan eteläisissä tunnelmissa. Kävin lähes päivittäin rannalla uimassa ja tankkaamassa aurinkoa ennen paluuta harmaaseen Suomeen. 

Eräänä päivänä rannalla silmiini pisti lähistöllä joogaryhmä, joka kokoontui harjoittelemaan paikalle useasti viikossa. Tällä kertaa jäin kunnolla seuraamaan heidän määrätietoista harjoittelua, ja koin sisälläni jonkinlaisen valonpilkahduksen. Se oli inspiraatio - joka avasi silmäni.

Aikaisemmin oletin joogan olevan jonkinlaista ''hippien jumppaa'', mutta se olikin jotain aivan muuta! Niin kaunista, niin rauhoittavaa. Olen hyvin kokeilunhaluinen ihminen, ja nähdessäni mitä jooga itsessään on - se kutsui minua puoleensa. Tätä haluaisin ehdottomasti kokeilla!

Rohkaisin itseäni menemään joogaopettajan puheille, ja siinä samassa ilmoitin itseni jo seuraavan päivän tunnille osallistujaksi. Tämän jälkeen hän kertoi että tulevan tunnin teemana olisi kasvojooga, enkä ollut moisesta aikaisemmin edes kuullutkaan. Ajatus ei enää tuntunutkaan kovin kiinnostavalta, mutta en enää kehdannut kieltäytyä.

Seuraavana päivänä kokoonnuimme tunnille tälle samaiselle rannalle. Vilkuilin ympärilleni ja totesin että ''- jep, ei ole minun juttuni.'' Joogaopettaja kuitenkin noteerasi tämän, ja keskeytti ajatusteni harhailun. ''- Melis! Tule mukaan, vapauta itsesi!'' - hän sanoi. En edelleenkään kehdannut sanoa EI, vaikka niin minä ajattelin ja tein liikkeitä vaivaantuneena muiden mukana.

Jo jonkin ajan päästä liikkeitä tehdessäni vaivaantuneisuuteni alkoi kadota. Aloin sittenkin tuntemaan miten tämä harjoitus kykeni vaikuttamaan minuun, ja suorastaan häkellyin sen tuomasta hyvän olon tunteesta. Tämä oli sangen uutta!

Päästin irti. Antauduin tilanteelle ja vapauduin kahlitsevasta mielestäni. Tunsin todella sen aidon-, sekä jännittävän hyvän olon tunteen, joka sisältäni kumpusi. En tuolloin vielä tiennyt että tuo hetki, oli minun hetkeni, ja koin ensimmäistä kertaa aidon läsnäolon voiman.

Kiitos kasvojoogan, minun lomamatkani sisälsi enemmän naurua ja hyvää oloa kuin koko edellisvuoteni yhteensä. Tästä tuli elämäni ikimuistoisin reissu.''

Ilmaa siipien alle

''Palatessani Suomeen en todellakaan halunnut jättää harjoittelua unholaan. Harjoittelin liikkeitä päivittäin, kunnes mieleeni juolahti ostaa ihan asiaan kuuluva työkalu, jonkinlainen kasvojumppaan perustuva laite.

Yritin etsiä laitetta googlesta hakusanoilla ''kasvojumppalaite'', ''kasvojoogalaite'' ja niin edelleen. Ei ainuttakaan hakutulosta.

Mietin voiko tämä nyt todella muka pitää paikkansa? Näin mielettömän hyvä fyysinen harjoitus, mutta ei omaa laitetta. Hämmästelin miksi kukaan ei ole tehnyt laitetta, joka nopeuttaisi saavuttamaan tuloksia kuten verraten esimerkiksi kuntosaliurheiluun.

No, minäpä päätin luoda itselleni sellaisen. Ryhdyin ottamaan asiasta enemmän selvää, kuka osaisi tämänkaltaisen laitteen minulle rakentaa.

Kävin muutaman insinöörin pakeilla, ja heillä ei ollut minkäälaista käsitystä mitä yritin ajaa takaa. Heh, eikä ollut mikään ihme, sillä eihän kukaan edes ollut kuullut moisesta kasvojumppalaitteesta! 

Sitten vihdoin tapasin Ekin, ja hänen työtiiminsä. He ovat todella kokeneita, älykkäitä, sekä taidokkaita insinöörejä. Eipä kulunut kauaakaan, kun ensimmäinen prototyyppi laitteesta oli jo valmis kokeiltavaksi.

Ensimmäisen jälkeen kehitimme vielä monen monta versiota. Ajan saatossa testaillessani laitteen eri prototyyppejä, lähimmät ihmiseni sekä insinöörimmekin huomasivat että toden totta, tämähän oikeasti toimii! Minulle ehdotettiin että mitä jos alkaisimme valmistamaan näitä myös muidenkin ihmisten saataville. 

Näin alkoi suuri projekti, ja olin pakahtua onnesta. Olin vaikuttunut kuinka jokin asia elämässä tuntui vuoren varmalta, ja kylväsi ympärilleen paljon iloa sekä onnistumisen tunteita.''

Pitkä prosessi

''Ajoin miltei päivittäin Hyvinkäältä Vantaalle suunnittelutoimistoon. Välillä saatoimme työskennellä aamusta yömyöhään, ja laitoimme kaiken peliin. Valehtelisin jos väittäisin sen olleen helppoa, sitä se ei ollut. Mutta ennen kaikkea projekti oli mielenkiintoinen ja antoi paljon. 

Itse fyysinen prosessi polkaisi kunnolla käyntiin vuonna 2016, ja saimme tämän viimeisteltyä vuoteen 2020 mennessä, jolloin itse laite oli valmis markkinoille. Työskentely vaati muutaman kovan vuoden, mutta se oli jokaisen hetken arvoista. En olisi sen alussa edes uskonut kuinka haastava työ tämä olisi viedä loppuun asti, ja johon moni ei välttämättä edes uskaltaisi ryhtyä. Laitteen nimeksi vihittiin Lipper Facelifter, joka kuvaa yksinkertaisen täydellisesti sen käyttötarkoitusta.

Katsoin jälleen peiliin ja havahduin...

Mieleeni tulvahti muistoja vuosien takaa niistä ajoista, kun olin tuolloin päättänyt saavuttaa sen täydellisen ja ihannoimani peilikuvan. Nyt kun katsoin itseäni, en nähnyt edessäni yhden ainoatakaan virhettä. Näin vahvan naisen joka on voittamaton, kaunis ja peloton. Ja se sama nainen oli ollut siellä koko tämän ajan.

Enää en aio kyseenalaistaa onnellisuuttani, en enää koskaan. En enää koskaan antaisi itseni tai minkään muun manipuloida ajatuksiani suuntaan, joka söisi minua sisältä. Ja tämän hurjan matkan jälkeen voi todeta, että ei vene enää pienistä aalloista keinahda.

Tämä perinpohjin kokonaisvaltainen muutos on lähtöisin ihan minusta itsestäni, ei ulkoisista tekijöistä. Elämäsi onnellisin, menestynein sekä kaunein ihminen olet sinä, ja olet aina ollut, kun vain sen oivallat. Annoin elämälle ohjat, ja se johdatti minut juuri sinne minne pitikin. 

Lipper Facelifteristä on luotu lähemmäksi sata erilaista versiota, joista lopullinen näkyy toivottavasti yhä useammassa kodissa. Teimme tiimimme kanssa vuosia kovasti töitä, ja jatkamme edelleen. Projektissa Lipperiä on tutkittu myös monien eri ammattialojen asiantuntijoiden kanssa, ja suuri kiitos myös heille. Lisäksi meillä on upea ja kannustava Lipper-tiimi, joka työskentelee jatkuvasti tutkien erilaisia kauneuden- ja hyvinvoinnin ulottuvuuksia sekä niiden vaikutuksia. Olemme kuin perhe, ja tämä on elämäntapa. 

Kun katsomme nyt tästä pisteestä taaksepäin, olemme muuttaneet myös monen muun ihmisen elämää, kokonaisvaltaisesti. Haluamme tällä painottaa, että aito hyvinvoinnin perusta lähtee aina sydämestä. Ja me täällä Lipperillä teemme tätä työtä ennen kaikkea sydämmellä.''

Lipperin evoluutio jatkuu! Pysythän mukana!

- Melis

 

 

 

Copyright © 2021 Lipper Europe Oy, All rights reserved.

Originaali tarina & kuvitus: Lipper

Tekstinkäsittely, koonti, muotoilu: Vilma Järvinen, Lipper

 

Lue lisää

TOUKOKUUN BLOGI- Ihonhoidon kompastuskivet

TOUKOKUUN BLOGI- Ihonhoidon kompastuskivet

Päätä särkee, purentalihakset jännittyneinä ja hartiat jumissa? Lue tästä helposti muistettava ylävartalon joogavenyttely:

Päätä särkee, purentalihakset jännittyneinä ja hartiat jumissa? Lue tästä helposti muistettava ylävartalon joogavenyttely: