Lipperin syntytarina

Lipperin syntytarina

Lipper Facelifterin kehitysprosessi oli pitkä, mutta ennen kaikkea odotusten arvoinen. Mutta olet varmasti joskus miettinyt, että mistä ja miten tämä kaikki työ- sekä mielenkiinnon palo sai alkunsa. 

Lipperin keksijä Melis kertoo teille nyt Lipperin mielenkiintoisen syntytarinan.

Matkustetaan ajassa taaksepäin

 Minulla oli aikoinaan lapsesta nuoruuteen asti hyvin vaikeita aikoja hyväksyä itseni, sillä media- ja ympäristö aivopesivät mieltäni mukautumaan kiiltokuvamaiseen muottiin.

Kauneus ja estetiikka kiehtoi minua sen kaikissa muodoissa, mutta valitettavasti näiden toimialojen hallitsijat määrittelivät mieleeni tämän mainitsemani muotin, johon minun oli mahduttava.

Kuvittelin, että onnellisuuteni vaaliminen- tai kokeminen oli tietynlaisesta ulkonäöstä kiinni. Ja koska en ollut ´kaunis ovaalikasvoinen, laiha tyttö´ niin en todellakaan voinut hyvin. Olin aivan rikki.

Vääristynyt minäkuvani vakuutteli minut haaveilemaan jopa erilaisista kauneusleikkauksista niin varhain, ja samalla silti vielä ajattelin etteivät edes leikkaukset minua voisi auttaa.''

Aika kului omalla painollaan, ja minusta varttui nuori aikuinen. 

''Olin onnistunut perustamaan ihka ensimmäisen yritykseni; olin ikäisekseni menestynyt luomalla urallani. Päätin siis toteuttaa unelmani ostaen ihailemani huippuluokan auton, vuokraten upean asunnon, aloittaen aktiivisen fitnessurheilun.

Ajattelin, että tällä hetkellä minulla on asiat hyvin ja minun pitäisi olla tyytyväinen ja onnellinen...mutta todellisuudessa olin henkisesti edelleen rikkonainen. En ollut vieläkään saavuttanut aitoa onnellisuuden tunnetta, ja syvällä sisimmässäni tiesin että minulla on vielä paljon työstettävää.

Minulla oli tietty mielikuva miltä todella halusin näyttää. Halusin nähdä peilikuvastani ´kauniimman naisen, jotta olisin onnellisempi.´ Luulin, että vähintäänkin minun pitäisi laihtua lisää, ottaa pistoshoitoja ja jopa ehkä vakavammin harkita kirurgin penkkiä.

Elin vaarallisen vääristyneessä todellisuudessa monien muiden tavoin. En osannut edelleenkään olla onnellinen kaikesta mitä olin jo aivan itse saavuttanut, ja jatkoin itseni henkistä piiskaamista.''

Käänteentekevä minä -matka

''Tuli vuosi 2015. Olin tuolloin ulkomailla lomailemassa eteläisissä tunnelmissa. Kävin lähes päivittäin rannalla, uimassa ja tankkaamassa aurinkoa ennen paluuta Suomeen. 

Eräänä päivänä rannalla silmiini pisti lähistöllä joogaryhmä, joka kokoontui harjoittelemaan paikalle useasti viikossa. Tällä kertaa jäin kunnolla seuraamaan heidän määrätietoista harjoittelua, ja koin sisälläni jonkinlaisen valonpilkahduksen. 

Aikaisemmin oletin joogan olevan jonkinlaista ''hippien jumppaa'', mutta se olikin jotain aivan muuta! Niin kaunista, niin rauhoittavaa. Olen hyvin kokeilunhaluinen ihminen, ja nähdessäni mitä jooga itsessään on - se kutsui minua puoleensa. Tätä haluaisin ehdottomasti kokeilla!

Rohkaisin itseäni menemään joogaopettajan puheille, ja siinä samassa ilmoitin itseni jo seuraavan päivän tunnille osallistujaksi. Tämän jälkeen hän kertoi, että tulevan tunnin teemana olisi kasvojooga, enkä ollut moisesta aikaisemmin edes kuullutkaan. Ajatus ei enää tuntunutkaan kovin kiinnostavalta, mutta en enää kehdannut kieltäytyä.

Seuraavana päivänä kokoonnuimme tunnille tälle samaiselle rannalle. Vilkuilin ympärilleni ja totesin että ''- jep, ei ole minun juttuni.'' Joogaopettaja kuitenkin noteerasi tämän, ja keskeytti ajatusteni harhailun. ''- Melis! Tule mukaan, vapauta itsesi!'' - hän sanoi. En edelleenkään kehdannut sanoa EI, vaikka niin minä ajattelin ja tein liikkeitä vaivaantuneena muiden mukana.

Jo jonkin ajan päästä liikkeitä tehdessäni vaivaantuneisuuteni alkoi kadota. Aloin sittenkin tuntemaan miten tämä harjoitus vaikutti minuun, ja suorastaan häkellyin sen tuomasta hyvän olon tunteesta. Tämä oli minulle aivan uutta.

Päästin irti. Antauduin tilanteelle ja vapauduin. Tunsin todella sen aidon-, sekä jännittävän hyvän olon tunteen, joka sisältäni kumpusi. En tuolloin vielä tiennyt että tuo hetki, oli minun hetkeni, ja koin ensimmäistä kertaa aidon läsnäolon voiman.

Kiitos kasvojoogan, minun lomamatkani sisälsi enemmän naurua ja hyvää oloa kuin koko edellisvuoteni yhteensä. Tästä tuli elämäni ikimuistoisin reissu.''

Ilmaa siipien alle

''Palatessani Suomeen en todellakaan halunnut jättää harjoittelua unholaan. Harjoittelin liikkeitä päivittäin, kunnes mieleeni juolahti ostaa ihan asiaan kuuluva työkalu, jonkinlainen kasvojumppaan perustuva laite.

Yritin etsiä laitetta googlesta hakusanoilla ''kasvojumppalaite'', ''kasvojoogalaite'' ja niin edelleen. Ei ainuttakaan hakutulosta.

Mietin voiko tämä nyt todella muka pitää paikkansa? Näin mielettömän hyvä fyysinen harjoitus, mutta ei omaa laitetta. Hämmästelin miksi kukaan ei ole tehnyt laitetta, joka nopeuttaisi saavuttamaan tuloksia kuten verraten esimerkiksi kuntosaliurheiluun.

No, minäpä päätin luoda itselleni sellaisen. Ryhdyin ottamaan asiasta enemmän selvää, kuka osaisi tämänkaltaisen laitteen minulle rakentaa.

Kävin muutaman insinöörin pakeilla, ja heillä ei ollut minkäälaista käsitystä mitä yritin ajaa takaa. Heh, eikä ollut mikään ihme, sillä eihän kukaan edes ollut kuullut moisesta kasvojumppalaitteesta! 

Sitten vihdoin tapasin Ekin, ja hänen työtiiminsä. He ovat todella kokeneita, älykkäitä, sekä taidokkaita insinöörejä. Eipä kulunut kauaakaan, kun ensimmäinen prototyyppi laitteesta oli jo valmis kokeiltavaksi.

Ensimmäisen jälkeen kehitimme vielä monen monta versiota. Ajan saatossa testaillessani laitteen eri prototyyppejä, lähimmät ihmiseni sekä insinöörimmekin huomasivat että toden totta, tämähän oikeasti toimii! Minulle ehdotettiin että mitä jos alkaisimme valmistamaan näitä myös muidenkin ihmisten saataville. 

Näin alkoi suuri projekti, ja olin pakahtua onnesta. Olin vaikuttunut kuinka jokin asia elämässä tuntui vuoren varmalta, ja kylväsi ympärilleen paljon iloa sekä onnistumisen tunteita.''

Pitkä prosessi

''Ajoin miltei päivittäin Hyvinkäältä Vantaalle suunnittelutoimistoon. Välillä saatoimme työskennellä aamusta yömyöhään, ja laitoimme kaiken peliin. Valehtelisin jos väittäisin sen olleen helppoa, sitä se ei ollut. Mutta ennen kaikkea projekti oli mielenkiintoinen ja antoi paljon. 

Itse fyysinen prosessi polkaisi kunnolla käyntiin vuonna 2016, ja saimme tämän viimeisteltyä vuoteen 2020 mennessä, jolloin itse laite oli valmis markkinoille. Työskentely vaati muutaman kovan vuoden, mutta se oli jokaisen hetken arvoista. En olisi sen alussa edes uskonut kuinka haastava työ tämä olisi viedä loppuun asti, ja johon moni ei välttämättä edes uskaltaisi ryhtyä. Laitteen nimeksi vihittiin Lipper Facelifter, joka kuvaa yksinkertaisen täydellisesti sen käyttötarkoitusta.

 

Katsoin peiliin, ja havahduin.

Mieleeni tulvahti muistoja vuosien takaa, kun olin tuolloin päättänyt saavuttaa sen onnellisen peilikuvan. Nyt kun katsoin itseäni, en nähnyt edessäni ainuttakaan virhettä. Näin naisen, joka on voittamaton. En enää aio kyseenailaistaa onnellisuuttani, en enää koskaan.

Tämä kokonaisvaltainen muutos on peräisin ihan minusta itsestäni, ei ulkoisista tekijöistä. Olin saavuttanut teoillani jotain todella suurenmoista, ja plussana sain vielä kasvojen kohotuksen, jonka olin todella ansainnut.

Elämäsi onnellisin, menestynein sekä kaunein ihminen olet sinä ja olet aina ollut, kun vain sen oivallat.

Kasvojooga voi olla myös sinun avain onneen. Se voi jopa johtaa sinut elämäsi seikkailuun.

Niinkuin se johti minut, ja johtanut myös monet muut. 

Lipper Facelifteristä on luotu lähemmäksi sata erilaista versiota. Teimme tiimimme kanssa vuosia töitä, ja jatkamme edelleen. Projektissa Lipperiä on tutkittu myös monien eri ammattialojen asiantuntijoiden kanssa, ja suuri kiitos myös heille. Lisäksi meillä on upea ja kannustava Lipper-tiimi, joka työskentelee jatkuvasti tutkien erilaisia kauneuden- ja hyvinvoinnin ulottuvuuksia sekä niiden vaikutuksia. 

Kun katsomme nyt tästä pisteestä taaksepäin, olemme muuttaneet myös monen muun ihmisen elämää, kokonaisvaltaisesti. Haluamme tällä painottaa, että aito hyvinvoinnin perusta lähtee aina sydämestä. Ja me täällä Lipperillä teemme tätä työtä ennen kaikkea sydämmellä.''

Lipperin evoluutio jatkuu! Pysythän mukana!

 

-Melis

 

 

 

Copyright © 2021 Lipper Europe Oy, All rights reserved.

 

 

 

Lue lisää

Ihonhoidon kompastuskivet

Ihonhoidon kompastuskivet

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

Kauneusunet

Kauneusunet