Kasvosi ovat nytkin todennäköisesti jännittyneet

Kasvojenkohotus harjoitukset voivat auttaa myös yönarskutteluun

Olimmeko oikeassa? Olivatko kulmat kurtussa tai hampaat tiukasti yhdessä? Kasvoilla on oma salattu elämänsä, josta me emme suurimman osan ajasta tiedä mitään.

Jokaisella meistä on jonkin verran kireyksiä ja jännityksiä kasvoissa. Salakavalaa ja elämänlaatuun vaikuttavaa tästä tekee se, että näiden alueiden kireys on usein sellaista, josta emme välttämättä ole tietoisia. Mutta jos kiinnität huomiostasi siihen, miten kasvosi ovat asettuneet esimerkiksi nyt, kun luet tätä, saatat huomata että silmien alue on jännittynyt keskittyneeseen siristykseen. Entäs suu? Ovatko huulesi yhteen mutristetut, hampaat tiukasti yhdessä ja leuka jännittynyt? Monia kiusaa myös öinen hampaiden narskuttelu. Stressi ja mieliala, elämän muutokset ja totutusta poikkeavat tapahtumat voivat vaikuttaa merkittävästi kasvojen lihaksiin ja aiheuttaa, tai pahentaa, yöllistä narskuttelua. 

Jos pelkkä ryppyjen ehkäisy tai nuorekkaampana säilyvät kasvot eivät motivoi kasvojumpan äärelle, on hyvä lähestyä asiaa näin: meillä on kasvoissamme yli 30 lihasta. Tämä mielessä on helppo käsittää, että myös kasvojen alueen lihakset kaipaavat huoltoa yhtälailla kuin muutkin kehomme lihakset. Kireät leuat ja kestojännitykseen virittynyt leuan alue voi vaikeuttaa äänen kulkemista, tehdä korvista tukkoisen oloiset ja yhteen kiristyneet hampaat lähettävät keholle kokoajan viestiä siitä että stressiä on! Koko kehosi hyötyy valtavasti kasvon alueen harjoituksista ja rentoutuksesta. 

Aikaa kasvojooga harjoituksiin menee päivässä vain 5 minuuttia, vähemmänkin riittää. Kyse on hyvien rutiinien omaksumisesta. 

Lipper Facelifter haastaa sinut etsimään kasvojen lihakset

Leuan alueella sijaitsevat vahvat lihakset. Näillä lihaksilla avaamme ja suljemme suutamme varmasti satoja, ellei jopa tuhansia kertoja päivässä. Nämä lihakset ovat myös ne, jotka reagoivat stressiin ja kiristävät hampaat yhteen. Jopa yöllä. Kokeile mitä tapahtuu jos päästät hampaat irti toisistaan. Näin tehdessäsi huomaat leuan alueen lihasten jännitykset.  Rentouta vielä kielesi. Vau. Leuka tuntuu heti ihan erilaiselta. 

Lipperin kanssa jumpatessa on tärkeää tutustua tarkasti omien kasvojen lihaksiin. Leuka tarvitsee pääosin rentoutusta ja Lipper- jumpan pääasiallinen kohde on poskipäät. Alaleuka ja kaulan suuri platysma- lihas aktivoituu mukaan oikein tehtyyn treeniin ilman leuan erillistä jännittelyä. Kiinnitä aluksi kaikki huomiosi siihen, miten voisit liikuttaa poskipäitä niin, että leuat ovat rentoina. Kun onnistut, tiedät että poskipäiden lihakset ovat heränneet toimintaan!

Leuan alueen kasvojooga arjessa

Kasvojoogassa ja leuan rentouttamisessa ei ole kyse valtavan suurista teoista tai muutoksista, hyvä leukojen rentoutusliike on esimerkiksi seuraava: 

  • Vie kieli kiinni kitalakeen. Pidä kieli paikoillaan ja avaa suutasi niin suureksi kuin mahdollista. Toista 10 kertaa. Kiinnitä liike johonkin tapahtumaan jonka tiedät suorittavasi monta kertaa päivässä, näin liikkeestä tulee automaattinen rutiini. Tee toistot vaikka aina kun näet kasvosi peilistä tai kun käyt vessassa.   

Pidempi rentoutus leuan alueelle 

Silloin tällöin voit helliä leukaasi pidemmällä venytys- ja hierontasessiolla. 

  1. Vie kieli kiinni kitalakeen. Pidä kieli paikoillaan ja avaa suutasi niin suureksi kuin mahdollista toista 10 kertaa
  2. Tuo kädet leuan molemmin puolin. Mahdollisimman vähällä lihastyöllä, mieluusti käsillä auttaen, liikuttele alaleukaa sivulta toiselle. Toista 10 kertaa.
  3. Tuo kädet korville. Vie etusormi ja peukalo korvien alle ja loput sormet korvien päälle, sormet muodostavat ikään kuin sakset korvien ympärille. Hiero puremalihaksia etusormen tyvellä.
  4. Hiero leukalinjaa sormilla ja kämmenellä leuan kärjestä kohti korvia suuntautuvilla liikkeillä. Tämä on mukavin tehdä kasvovoidetta levittäessä, jolloin hierontaote liukuu helposti eikä ihon ja käden välille synny kitkaa.

 

Liikkeet: kasvojoogaopettaja Päivi Salminen.

Lue lisää

Lipper Facelifterin käyttö - Näin kohotat kasvosi

Lipper Facelifterin käyttö - Näin kohotat kasvosi

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

“Tänä vuonna teen kasvojen kohotuksen.”

“Tänä vuonna teen kasvojen kohotuksen.”