Kasvojen kohotus kasvojoogalla

Kasvojenkohotus kasvojoogalla.

Kasvojooga on kovassa nosteessa. Eikä ihme, sen luvataan kohottavan kasvoja, oikaisevan juonteita ja muuttavan ilmeen positiivisemmaksi. Kasvojooga myös rentouttaa, joten säännöllinen harjoittelu voi jopa vähentää hampaiden yönarskuttelua.

Kasvojoogan ideologia käy maalaisjärkeen: kasvoissa on lihaksia siinä missä muuallakin kehossa. Ja mitä käy kun harjoitat lihasta? Se kasvaa ja tiivistyy. Lisäksi lihasharjotteita kasvoille suosittelevat niin luonnollisiin kasvohoitoihin uskovat kauneuden asiantuntijat, kuin tunnetut näyttelijätkin - kuulostaa kyllä vähintäänkin kokeilun arvoiselta jutulta.

Poskien lihasten harjoittamisella merkittävä vaikutus kasvojen nuorekkuuteen

Kasvojoogaa tai kasvojen lihasten jumppaa on todennäköisesti harjoitettu jossain muodossa aina, mutta viime vuosina se on noussut ansaitsemalleen paikalle parrasvaloihin. Vuonna 2018  Chicagolainen Northwesternin yliopisto teetti tutkimuksen ympäri maailmaa puhuttaneesta kasvojoogasta. Siihen rekrytoitiin 27 40-65 vuotiasta naista, jotka tekivät puoli tuntia kestäviä harjoituksia säännöllisesti 20 viikon ajan. Naiset opettelivat 32 erilaista harjoitusta ja tekivät niistä jokaista noin minuutin ajan.

Tutkimusta johtanut ihotautiopin professori Murad Alam kertoo, että arviointi tapahtui siten, että asiantuntijoita arvioivat osallistujien iän tarkastelemalla erikseen 19 eri piirrettä osallistujien kasvoilta. Nämä piirteet arvioitiin tutkimuksen aikana yhteensä kolme kertaa: tutkimuksen aluksi, kun harjoitteita oli tehty 8 viikon ajan ja viimeisen kerran tutkimuksen viimeisellä viikolla.

Asiantuntijat huomasivat, että erityisesti poskien lihasten harjoittamisella oli merkittävä vaikutus kasvojen nuorekkuuteen. Osallistujien arvioitu keski-ikä laski 50,8 vuodesta 48,1 vuoteen 20.ssä viikossa. 

- Harjoitteet suurentavat ja vahvistavat kasvojen lihaksia, jolloin kasvoista tulee kiinteämmät ja ne "muotoutuvat" nuoremmiksi, kertoi Murad Alam ja jatkoi:

- Olettaen, että nämä löydökset vahvistetaan suuremmasta tutkimuksessa, on yksilöillä nyt halpa, myrkytön tapa näyttää nuoremmalta tai laajentaa muita kosmeettisia tai anti-ageing-hoitoja.
 

”Olettaen, että nämä löydökset vahvistetaan suuremmasta tutkimuksessa, on yksilöillä nyt halpa, myrkytön tapa näyttää nuoremmalta tai laajentaa muita kosmeettisia tai anti-ageing-hoitoja”.

-Murad Alam

 

 

Lisäksi, mikä tärkeintä, tutkimuksessa mukana olleet naiset olivat itse todella tyytyväisiä saavutettuihin tuloksiin.

 

Lipper tuo tehoa kasvojenkohotus harjoituksiin

Lipper on kehitetty toimimaan nimenomaan osana kasvojoogaharjoitteita. Lipper tuo vastusta jumppaan, se toimii siis samoin kuin käsipaino kuntosalilla: treeni tehostuu kun sitä tehdään vastuksen kanssa. Samalla myös jumpan kesto lyhenee. Jos tutkimuksen naiset jumppasivat kasvojaan 30 minuuttia päivässä, Lipperin kanssa riittää että teet kasvojumppaa 2-3 kertaa viikossa, viiden minuutin ajan. Eli merkittävästi vähemmällä ajankäytöllä voit saavuttaa saman kuin tutkimuksen naiset: kohonneet poskipäät, kiinteytyneen leukalinjan ja iloisemman perusilmeen.

 

 

 

Lähde: Kasvojoogatutkimus julkaistiin JAMA Dermatology -journalissa. Löydät sen täältä.  

Lue suomalaisen kasvojoogaopettajan Päivi Salmisen blogi Lipperistä täältä.

 

 

Lue lisää

Lue kasvojumppalaitteen keksijän treenivinkit

Lue kasvojumppalaitteen keksijän treenivinkit

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

Joululahjaideat kauneudenhoidosta kiinnostuneille

Lipper Facelifterin käyttö - Näin kohotat kasvosi

Lipper Facelifterin käyttö - Näin kohotat kasvosi